Artikelen

Burn-out: als het te zwaar wordt om iemand te zijn

Te veel stress of een te hoge werkdruk wordt vaak als oorzaak aangewezen voor een burn-out. Maar volgens cultuurfilosoof Maarten Coolen is er iets anders aan de hand. ‘Een burn-out treedt op als je het verhaal over je eigen identiteit niet meer kunt volhouden.’

Zit je tegen een burn-out aan? Ga hardlopen

Een beginnende burn-out je lijf uit rennen, dat kan dus gewoon. Juriena de Vries is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit. Ze onderzocht het verband tussen hardlopen en burn-outklachten, en wat blijkt: hardlopen helpt.

Top 5 verzuimpreventie

'Ik wil graag een top 5 maken van de beste acties die gericht zijn op verzuimpreventie.' Met deze oproep van Rina Ruiter van BaanPlus kwam afgelopen tijd een stroom van reacties op gang in de LinkedIn-groep van HRpraktijk. Welke oplossingen hebben uw collega’s aangedragen?

Preventie ziekteverzuim levert meer op dan geld

Een zieke werknemer kost anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel als zijn bruto-loonkosten. Het is dan ook noodzakelijk om een ziekteverzuimbeleid te voeren dat past bij de verzuimproblematiek in de organisatie.

Coaching zorgt voor toename werkplezier en afname ziekteverzuim

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling wordt gezien als het belangrijkste kenmerk van een goede en gezonde organisatie, zo blijkt uit een onderzoek van Gingermood Coachmatchers. Meer dan de helft (54 procent) gaf aan persoonlijke groei belangrijker te vinden dan salaris, doorgroeimogelijkheden en leuke collega’s. Maar liefst 65 procent stelt dat vanwege coaching en trainingen die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling het plezier in werk toeneemt en het ziekteverzuim afneemt.

Preventieve Coaching loont

Medewerkers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privé balans en raken minder vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op burn-out vermindert. Dat concludeert onderzoeker Duijts, epidemioloog van de Universiteit van Maastricht. Zij onderzocht de effecten van Preventieve Coaching op verzuim.

Lager ziekteverzuim? Investeer in de werksfeer!

Een goede werksfeer naast werkomstandigheden, heldere regels en persoonlijke aandacht voor de verzuimende medewerker zijn van groot belang om het verzuim te verminderen.